preskoči na sadržaj
Slobodne aktivnosti

Želim biti majstor

U okviru projekta „Želim biti majstor“ predstavljena su i deficitarna zanimanja koja se mogu upisati u našoj školi. Prezentacija je održana 5. travnja 2019. u sklopu Dana otvorenih vrata Obrtničke škole Koprivnica.

Veliko zanimanje na štandu izazvala je naša automatizirana željeznica. Sklop temeljen na Ardunino IoT MKR 1000 pločici prati promet na pružnom prijelazu i po potrebi spušta i diže brklju.

Drugi sklop je na samoj lokomotivi i upravlja njenim radom. U slučaju nailaska na prepreku vlak se automatski zaustavlja.

Oprema korištena za izradu željeznice dobivena je u okviru projekta Junior Engineer Academy (JEA) u Republici Hrvatskoj, a koji pokreće Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) u suradnji s Deutsche Telekom Stiftungom i Hrvatskim telekomom.

Više o predstavljanju deficitarnih zanimanja možete pogledati na portalima:

Promocija strukovnih zanimanja u Koprivničko-križevačkoji županiji
epodravina.hr
drava.info


Naša škola u projektu Junior Engineer Academy

Naša škola jedna je od petnaest strukovnih četverogodišnjih škola koja je odabrana za realizaciju projekta Junior Engineer Academy (JEA) u Republici Hrvatskoj. Projekt pokreće Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) u suradnji s Deutsche Telekom Stiftungom i Hrvatskim telekomom. Ključno obilježje programa je uspostavljanje i održavanje bliskih kontakata s tvrtkama i sveučilištima koji učenicima omogućuju rani uvid u svijet rada inženjera i kvalificiranih stručnjaka u svim područjima tehnologije i znanosti.

SŠ „Ivan Seljanec“ prijavila je kao projektnu ideju razvoj modularnih učila za fiziku i tehničku skupinu strukovnih predmeta. Za realizaciju projekta škola će dobiti paket napredne Arduino IoT opreme s kompletima senzora, 3D printer s potrošnim materijalom te novčana sredstva za realizaciju projektnih ideja.

U prvoj fazi projekta predviđena je edukaciju mentora za korištenje tehnologija koje će im pomoći u radu s učenicima te pri mentoriranju učenika u razvoju individualnih projekata. U drugoj fazi škole se povezuju s tvrtkama i edukacijskim ustanovama radi osiguranja mentorske podrške pri izradi rješenja natječaja te radi poticanja trajne suradnje između obrazovnog i poslovnog sektora.

Voditelj projekta u školi je profesor Zoran Kovač, a rezultati projekta i radovi biti će predstavljeni na godišnjoj Croatian Makers konferenciji u svibnju 2020. u Zagrebu u organizaciji Instituta za razvoj i inovativnost mladih.

Program „Junior Engineer Academy“ u Njemačkoj provodi se od 2005. godine, a ovo je prvi put da se JEA mreža srednjih škola stvara izvan Njemačke.

 
TražilicaKalendar
« Ožujak 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Korisni linkovi

Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju