preskoči na sadržaj
Vijesti

Poziv za nastavak obrazovanja

Na temelju članka 24. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi i Pravilnika o uvjetima i načinima nastavka obrazovanja za višu razinu kvalifikacije, Srednja škola „Ivan Seljanec“ Križevci objavljuje

P  O  Z  I  V

ZA NASTAVAK OBRAZOVANJA UČENICIMA KOJI SU ZAVRŠILI TROGODIŠNJE OBRAZOVNE PROGRAME ILI STEKLI NIŽU RAZINU SREDNJEG OBRAZOVANJA

Učenici koji su završili trogodišnje školovanje ili stekli nižu razinu srednjeg obrazovanja, u roku od dvije godine od završetka strukovnog programa, imaju pravo predati prijavu za nastavak školovanja u Srednjoj školi „Ivan Seljanec“ Križevci za slijedeća zanimanja: 

  • komercijalist

  • tehničar cestovnog prometa

  • hotelijersko-turistički tehničar- samo prijave iz sektora Ugostiteljstvo i turizam zbog toga što je moguće samo direktno uključivanje u 4. razred.


Nastavak obrazovanja za višu razinu kvalifikacije u statusu redovitog učenika moguće je ostvariti:

  • u pravilu, ukoliko učenik nastavlja obrazovanje unutar istog obrazovnog sektora u kojemu je prethodno završio svoje strukovno obrazovanje;
  • ukoliko je učenik tijekom prethodnoga srednjeg strukovnog obrazovanja ostvario prosjek ocjena svih razreda najmanje 3,50 zaokružen na dvije decimale;
  • ukoliko srednja škola ima dovoljan broj slobodnih mjesta u razrednom odjelu u strukovnim programima u kojima omogućuje nastavak obrazovanja i druge uvjete sukladno Državnom pedagoškom standardu srednjoškolskog sustava odgoja i obrazovanja (Narodne novine, br. 63/2008 i 90/2010).

Uz pisanu prijavu ili popunjenu prijavnicu za nastavak školovanja, u kojoj će napisati što su završili i što žele upisati, učenici su dužni priložiti sve razredne svjedodžbe i svjedodžbu o završnom ispitu. Kod prijava se prilažu kopije dokumenata, a prilikom upisa prilažu se originali dokumenata. Upisani učenici kao redoviti učenici dužni su:

  • položiti razlikovne odnosno dopunske ispite (način polaganja i  rokove utvrđuje nastavničko vijeće)
  • pratiti nastavu tijekom nastavne godine i sudjelovati u svim  obvezama i aktivnostima kao i ostali učenici u razrednom odjelu.

Rok za predaju prijava je 6. srpnja 2020. (zbog toga što je 5. srpnja, rok prema Pravilniku o uvjetima i načinima nastavka obrazovanja za višu razinu kvalifikacije, nedjelja)

Prijave se predaju u tajništvu Srednje škole „Ivan Seljanec“ Križevci.

O svakoj pojedinačnoj prijavi odlučiti će Nastavničko vijeće, o čemu će kandidati biti obaviješteni.

 Ravnateljica
Goordana Juran-Ratković, prof.

Cjelovit tekst poziva priložen je kao dokuement u pdf formatu


Priloženi dokumenti:
Poziv_za_nastavak_obrazovanja_sk_god._2020-2021.pdf (399.38 KB)

Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Zoran Kovač   datum: 15. 6. 2020.

Tražilica

Kalendar
« Studeni 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Korisni linkovi

Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju